Ministerul Tineretului și Sportului

Ministerul Tineretului și Sportului transmite punctul de vedere al ministrului Ionuț Stroe referitor la suspiciunea privind un recent caz de dopaj

Media

Ministerul Tineretului și Sportului transmite punctul de vedere al ministrului Ionuț Stroe referitor la suspiciunea privind un recent caz de dopaj

  Amintim că, astăzi, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a comunicat că a notificat trei sportivi ca fiind suspecți de utilizarea unei metode interzise, iar respectivele suspiciuni urmează a fi analizate și apoi comunicat un rezultat final.

  „Am fost informați de ANAD cu privire la o suspiciune legată de trei sportivi. Conform legislației și regulamentelor interne, dar și ale Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), MTS nu poate să dea detalii publice referitoare la identitatea persoanelor sau faptelor în cauză, până nu se ajunge la un rezultat final decisiv.

  Personal, regret orice situație în care există suspiciuni sau cazuri de dopaj și mi-aș dori, asemenea oricărui român și iubitor de sport, ca acestea să nu se confirme.

  Este regretabil faptul că trei nume de sportivi români au fost avansate în mod public. Astfel de informații pot avea implicații negative atât asupra performanțelor unei echipe naționale, cât și asupra imaginii sportului românesc, câtă vreme procedura nu este finalizată.

  Ca membru al Board-ului WADA din partea României, vă pot confirma că legislația este foarte strictă și că se impune exigență în analiza oricărui caz, în cadrul unor proceduri clare și obiective.

  Vom comenta mai mult la momentul când întregul caz va avea un rezultat final și atunci vom acționa în consecință”, a spus ministrul Ionuț Stroe.